Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Jajka w sosie jogurtowo-majonezowym

Jajka w sosie jogurtowo-majonezowym

Jajka w sosie jogurtowo-majonezowym to prosta i smaczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na święta wielkanocne, jak również na co dzień np. na kolację.

Przepis na jajka w sosie jogurtowo-majonezowym jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy. Wystarczy ugotować jajka, pokroić warzywa i połączyć je z sosem. Następnie całość wykładamy na półmisek i pyszna przystawka gotowa! Jeśli lubicie jajka w każdej postaci i szukacie fajnego pomysłu jak je wykorzystać, jajka w sosie jogurtowo-majonezowym z dodatkiem rzodkiewki, ogórka i szczypiorku z pewnością spełnią wasze oczekiwania.

JAJKA W SOSIE JOGURTOWO-MAJONEZOWYM PRZEPIS

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 ogórek świeży
  • pęczek rzodkiewek
  • pęczek szczypiorku
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram ze skorupek i kroję na połówki.

  2. Ogórka obieram i kroję w kosteczkę.

  3. Rzodkiewkę myję i również kroję w drobną kosteczkę.

  4. Szczypiorek drobno siekam.

  5. Do miski przekładam jogurt naturalny, majonez, pokrojoną rzodkiewkę, ogórka, połowę szczypiorku, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Mieszam do połączenia składników.

  6. Na półmisek wykładam przygotowany sos i układam na nim jajka.

  7. Wierzch posypuję pozostałym szczypiorkiem.
Jajka w sosie jogurtowo-majonezowym przepis
Przepis na jajka w sosie jogurtowo-majonezowym

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 814

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziesięć − 1 =