Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym

Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym

Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym to prosta i smaczna przekąska na święta i nie tylko. Danie pięknie prezentuje się na talerzu i rewelacyjnie smakuje. Z pewnością zrobi wrażenie na rodzinie i gościach. 

Przepis na jajka w sosie jogurtowo-musztardowym jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy. Wystarczy ugotować jajka i w tym czasie przygotować pyszny sos, który składa się z jogurtu, majonezu, musztardy francuskiej i przypraw. Następnie wystarczy wyłożyć sos na talerz i ułożyć jajka. Prosto i smacznie. Koniecznie wypróbujcie!

JAJKA W SOSIE JOGURTOWO-MUSZTARDOWYM PRZEPIS

Składniki

  • 5 jajek
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki musztardy francuskiej
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek do dekoracji

Przygotowanie

  1. Jajka gotuję na twardo. Studzę, obieram i przekrawam na połówki.

  2. Majonez łączę z jogurtem naturalnym, musztardą francuską, szczyptą soli oraz pieprzu.

  3. Na półmisek wykładam przygotowany sos i układam na nim jajka, delikatnie je wciskając.

  4. Na koniec dekoruję posiekanym szczypiorkiem.
Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym przepis
Przepis na jajka w sosie jogurtowo-musztardowym

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 989

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

pięć × 3 =