
Jajka w sosie jogurtowo-musztardowym to prosta i smaczna przekąska na święta i nie tylko. Danie pięknie prezentuje się na talerzu i rewelacyjnie smakuje. Z pewnością zrobi wrażenie na rodzinie i gościach.
Przepis na jajka w sosie jogurtowo-musztardowym jest bardzo prosty i nie wymaga wiele pracy. Wystarczy ugotować jajka i w tym czasie przygotować pyszny sos, który składa się z jogurtu, majonezu, musztardy francuskiej i przypraw. Następnie wystarczy wyłożyć sos na talerz i ułożyć jajka. Prosto i smacznie. Koniecznie wypróbujcie!
JAJKA W SOSIE JOGURTOWO-MUSZTARDOWYM PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki musztardy francuskiej
- sól
- pieprz
- szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie
- Jajka gotuję na twardo. Studzę, obieram i przekrawam na połówki.
- Majonez łączę z jogurtem naturalnym, musztardą francuską, szczyptą soli oraz pieprzu.
- Na półmisek wykładam przygotowany sos i układam na nim jajka, delikatnie je wciskając.
- Na koniec dekoruję posiekanym szczypiorkiem.

