Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Roladki w panierce z chipsów

Roladki w panierce z chipsów

Roladki z tortilli to jedna z najpopularniejszych imprezowych przekąsek. Każdy je uwielbia, szybko się je robi i błyskawicznie znikają z talerza, co świadczy o tym, że są pyszne!

Tym razem przygotowałam je nieco inaczej – zaserwowałam roladki w panierce z chipsów. Wyszły pyszne! Te smaczne i bardzo efektowne roladki w panierce z chipsów idealnie sprawdzą się na każdą okazję. Z pewnością Wasi goście będą zachwyceni ich smakiem! Zapraszam na przepis!

ROLADKI W PANIERCE Z CHIPSÓW – PRZEPIS

Składniki

  • 3 tortille
  • 9 plastrów szynki
  • 9 plastrów żółtego sera
  • 3 garści chipsów paprykowych
  • 2 sereki śmietankowe typu Almette
  • 6 liści sałaty lodowej
  • 1/2 papryki czerwonej

Wykonanie

  • Tortille rozwijamy na blacie i każdą z nich smarujemy serkiem. Połowę serka odkładamy na później. 
  • Na każdej tortilli układamy sałatę, ser oraz szynkę.
  • Paprykę kroimy w słupki i układamy na tortillach. 
  • Tortille ciasto zwijamy w rulon i zawijamy w folię spożywczą. Odkładamy do lodówki na 20-30 minut. 
  • Po upływie czasu wyjmujemy z lodówki i smarujemy serkiem śmietankowym. 
  • Chipsy kruszymy na mniejsze kawałki, rozsypujemy na desce i obtaczamy nich tortille. 
  • Gotowe tortille kroimy na roladki.
Roladki w panierce z chipsów na imprezę
imprezowe roladki z tortilli

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

4 × dwa =