Roladki z tortilli to jedna z najpopularniejszych imprezowych przekąsek. Każdy je uwielbia, szybko się je robi i błyskawicznie znikają z talerza, co świadczy o tym, że są pyszne!
Tym razem przygotowałam je nieco inaczej – zaserwowałam roladki w panierce z chipsów. Wyszły pyszne! Te smaczne i bardzo efektowne roladki w panierce z chipsów idealnie sprawdzą się na każdą okazję. Z pewnością Wasi goście będą zachwyceni ich smakiem! Zapraszam na przepis!
ROLADKI W PANIERCE Z CHIPSÓW – PRZEPIS
Składniki
- 3 tortille
- 9 plastrów szynki
- 9 plastrów żółtego sera
- 3 garści chipsów paprykowych
- 2 sereki śmietankowe typu Almette
- 6 liści sałaty lodowej
- 1/2 papryki czerwonej
Wykonanie
- Tortille rozwijamy na blacie i każdą z nich smarujemy serkiem. Połowę serka odkładamy na później.
- Na każdej tortilli układamy sałatę, ser oraz szynkę.
- Paprykę kroimy w słupki i układamy na tortillach.
- Tortille ciasto zwijamy w rulon i zawijamy w folię spożywczą. Odkładamy do lodówki na 20-30 minut.
- Po upływie czasu wyjmujemy z lodówki i smarujemy serkiem śmietankowym.
- Chipsy kruszymy na mniejsze kawałki, rozsypujemy na desce i obtaczamy nich tortille.
- Gotowe tortille kroimy na roladki.