Pasta z kiełbasy to propozycja na szybki i smaczny sposób na urozmaicenie codziennych posiłków. Idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację.
Jej sekret tkwi w prostocie. Dobra, aromatyczna kiełbasa, delikatnie zmiksowana z jajkami i dodatkami w postaci czosnku, majonezu, musztardy i ketchupu tworzy idealne smarowidło do świeżego chleba. To nie jest wyszukany przysmak, a raczej domowy klasyk, który powstaje z tego, co akurat mamy w lodówce. Mimo to potrafi zaskoczyć smakiem.
Przygotowanie pasty kanapkowej z kiełbasy jest bardzo proste i szybkie. Nie potrzebujesz żadnych skomplikowanych składników ani specjalnego sprzętu. W zależności od upodobań pastę z kiełbasy możesz wykonać w wersji zmiksowanej na gładką masę lub pokrojonej na drobne kawałki.
PASTA DO CHLEBA Z KIEŁBASY PRZEPIS
Składniki
- 250 g ulubionej kiełbasy
- 3 jajka
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy stołowej
- 1 łyżka ketchupu
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo. Po ostygnięciu obierz z łupin i wrzuć do wysokiego naczynia.
- Kiełbasę obierz ze skórki. Dodaj do jajek.
- Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i całość zblenduj na papkę. Dodaj majonez, ketchup oraz musztardę i wymieszaj.
- Pyszna pasta z kiełbasy gotowa. Smacznego!


