Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta do chleba z kiełbasy

Pasta do chleba z kiełbasy

Pasta z kiełbasy to propozycja na szybki i smaczny sposób na urozmaicenie codziennych posiłków. Idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację.

Jej sekret tkwi w prostocie. Dobra, aromatyczna kiełbasa, delikatnie zmiksowana z jajkami i dodatkami w postaci czosnku, majonezu, musztardy i ketchupu tworzy idealne smarowidło do świeżego chleba. To nie jest wyszukany przysmak, a raczej domowy klasyk, który powstaje z tego, co akurat mamy w lodówce. Mimo to potrafi zaskoczyć smakiem.

Przygotowanie pasty kanapkowej z kiełbasy jest bardzo proste i szybkie. Nie potrzebujesz żadnych skomplikowanych składników ani specjalnego sprzętu. W zależności od upodobań pastę z kiełbasy możesz wykonać w wersji zmiksowanej na gładką masę lub pokrojonej na drobne kawałki.

PASTA DO CHLEBA Z KIEŁBASY PRZEPIS

Składniki

  • 250 g ulubionej kiełbasy
  • 3 jajka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • 1 łyżka ketchupu

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo. Po ostygnięciu obierz z łupin i wrzuć do wysokiego naczynia.

  2. Kiełbasę obierz ze skórki. Dodaj do jajek.

  3. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i całość zblenduj na papkę. Dodaj majonez, ketchup oraz musztardę i wymieszaj.

  4. Pyszna pasta z kiełbasy gotowa. Smacznego!
Pasta do chleba z kiełbasy przepis
Pyszna pasta do chleba z kiełbasy

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 220

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

13 + 11 =