Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Rogaliki z ciasta francuskiego

Rogaliki z ciasta francuskiego

Rogaliki z ciasta francuskiego to prosta i smaczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na domowe imprezy lub na podwieczorek. Rogaliki są w wersji wytrawnej – z szynką i serem. Ich przygotowanie nie jest trudne, ani pracochłonne, a smakiem zachwycą każde podniebienie. Jeśli szukacie pomysłu na ekspresową przekąskę, polecam przygotować te pyszne rogaliki z ciasta francuskiego.

ROGALIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS

Składniki / 12 sztuk

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 12 plastrów sera mozzarella
  • 12 plastrów szynki (u mnie drobiowa)
  • 1 jajko
  • ketchup
  • czarnuszka do posypania

Przygotowanie

1. Ciasto francuskie dzielę na pół, wzdłuż dłuższego boku. Następnie otrzymane części przecinam na małe trójkąty.

2. Każdy z trójkącików smaruję ketchupem, następnie wykładam po plastrze sera oraz szynki.

3. Zawijam na kształt rogalika i przekładam na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.

4. Rogaliki smaruję roztrzepanym jajkiem i posypuje czarnuszką.

5. Piekę przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

rogaliki z szynką i serem
szybkie rogaliki z ciasta francuskiego

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

sześć + trzynaście =