Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta jajeczna z awokado

Pasta jajeczna z awokado

Śniadanie uchodzi za najważniejszy posiłek dnia, dlatego warto zadbać o to, by było nie tylko smaczne, ale i pełne wartości odżywczych. Dziś mamy dla was przepis na pastę jajeczną z awokado, która doskonale sprawdzi się jako zdrowy i sycący dodatek do kanapek. Połączenie awokado bogatego w zdrowe tłuszcze oraz jajek, które są źródłem pełnowartościowego białka tworzy pożywne i wszechstronne danie idealne na śniadanie lub kolację. Dodatkowo nasza pasta do chleba jest ekspresowa w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników.

Jeśli lubicie domowe smarowidła kanapkowe, pasta jajeczna z awokado koniecznie musi znaleźć się na waszej liście past do zrobienia.

PASTA JAJECZNA Z AWOKADO PRZEPIS

Czas przygotowania: 15 min | Liczba porcji: 2

Składniki

  • 1 awokado
  • 3 duże jajka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.

  2. Awokado obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do jajek.

  3. Następnie dodać musztardę, majonez i posiekany szczypiorek.

  4. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku i rozgnieść widelcem do połączenia.

  5. Podawać na ulubionym pieczywie.
Pasta jajeczna z awokado przepis
Przepis na pastę jajeczną z awokado

Jak przechowywać pastę jajeczną z awokado?

Aby zachowała świeżość i smak, pastę przełóż do czystego, zamykanego pojemnika. Dzięki temu nie przejdzie zapachem z lodówki. Najlepiej spożyć ją w ciągu 1-2 dni.

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 214

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

20 − dziesięć =