Pasta jajeczna z ogórkiem to mój ulubiony przepis na smarowidło kanapkowe. Uwielbiają ją wszyscy w moim domu. Bardzo często przygotowuje z nim kanapki na śniadanie lub kolację. Przepis na pastę jajeczną z ogórkiem jest bardzo prosty i szybki. Składników jest niewiele, ale za to świetnie się ze sobą komponują. Pasta jest smaczna, pożywna i łatwa w przygotowaniu. Polecam!
PASTA JAJECZNA Z OGÓRKIEM PRZEPIS
Składniki
- 3 jajka
- 2 ogórki gruntowe
- 1 serek śmietankowy (150 g)
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce.
2. Ogórki obierz i również zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odsącz z nadmiaru wody.
3. Szczypiorek drobno posiekaj.
4. Do miski przełóż jajka, ogórki, szczypiorek oraz serek śmietankowy. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.