Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta jajeczna z ogórkiem

Pasta jajeczna z ogórkiem

Pasta jajeczna z ogórkiem to mój ulubiony przepis na smarowidło kanapkowe. Uwielbiają ją wszyscy w moim domu. Bardzo często przygotowuje z nim kanapki na śniadanie lub kolację. Przepis na pastę jajeczną z ogórkiem jest bardzo prosty i szybki. Składników jest niewiele, ale za to świetnie się ze sobą komponują. Pasta jest smaczna, pożywna i łatwa w przygotowaniu. Polecam!

PASTA JAJECZNA Z OGÓRKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 serek śmietankowy (150 g)
  • sól
  • pieprz
  • pęczek szczypiorku

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce.

2. Ogórki obierz i również zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odsącz z nadmiaru wody.

3. Szczypiorek drobno posiekaj.

4. Do miski przełóż jajka, ogórki, szczypiorek oraz serek śmietankowy. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj.

pasta jajeczna na kanapki
    pasta na kapanki z jajkiem

    Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

    Średnia głosów to 4 / 5. Oddanych głosów: 4

    Udostępnij ⤵

    Polecane przepisy:

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    czternaście − 4 =