Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta ze świeżym ogórkiem

Pasta ze świeżym ogórkiem

Orzeźwiająca pasta kanapkowa ze świeżymi ogórkami, kremowym serkiem i jajkiem. Idealna propozycja na śniadanie, kolację czy przystawkę. Pasta ma ciekawy smak i wprowadza coś nowego do codziennego menu. Jeśli uwielbiacie pasty kanapkowe, koniecznie musicie wypróbować tej wersji.

PASTA ZE ŚWIEŻYM OGÓRKIEM PRZEPIS

Składniki

  • 2 średnie ogórki gruntowe
  • 4 jajka
  • 200 g serka śmietankowego typu almette
  • sól
  • pieprz
  • 2 ząbki czosnku

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

2. Ogórki obierz i usuń nasiona. Pokrój w kosteczkę.

3. Do miseczki przełóż serek, pokrojone ogórki i starte na tarce jajka. Całość dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem i wymieszaj.

4. Gotową pastę podawaj z ulubionym pieczywem.

Pasta ze świeżym ogórkiem przepis
pasta z ogórkiem i jajkiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

piętnaście − 8 =