Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta do chleba z rzodkiewki

Pasta do chleba z rzodkiewki

Śniadania powinny być łatwe i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie dostarczać naszemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych, które dodadzą nam siły i energii na cały dzień. Doskonale sprawdzą się tutaj pasty kanapkowe, które rewelacyjnie smakują i bardzo łatwo się je robi. Najlepiej smakują ze świeżym, chrupiącym pieczywem, ale można je także podawać w formie przekąski np. na krakersach. Dziś mam dla Was przepis na pyszną pastę z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem. Pasta niezwykle aromatyczna, pożywna i sycąca. Polecam!

PASTA DO CHLEBA Z RZODKIEWKI PRZEPIS

Składniki

  • pęczek rzodkiewki
  • 3 jajka
  • 100 g żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

2. Ser żółty oraz rzodkiewkę również zetrzyj na tarce.

4. Szczypiorek drobno posiekaj.

5. Składniki przełóż do miski, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

pasta kanapkowa z rzodkiewki

Udostępnij ten przepis!

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

siedemnaście + jeden =