Pasta kanapkowa z rukolą to ciekawa propozycja na pyszne smarowidło na kanapki. Pasta ma ciekawy smak, nie jest sucha i łatwo ją rozsmarować na pieczywie. Dodatkowo zawiera mnóstwo witamin i składników odżywczych.
Przepis na pastę z rukolą w roli głównej jest bardzo prosty i szybki. Składniki wystarczy tylko dokładnie połączyć ze sobą i zmiksować. Niewiele pracy, a efekt smakowy powala na kolana. Jeśli lubicie pasty kanapkowe, koniecznie musicie wypróbować tej wersji z rukolą.
PASTA KANAPKOWA Z RUKOLĄ PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie rukoli
- 2/3 szklanki orzechów włoskich
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
- 3 ząbki czosnku
Przygotowanie
1. Do kielicha blendera przekładamy rukolę, orzechy włoskie i czosnek. Następnie dodajemy oliwę, sok z cytryny, sól oraz pieprz.
2. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
3. Gotową pastę podajemy na na pieczywie lub krakresach.