Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta z marchewki i jajek

Pasta z marchewki i jajek


Szybka, smaczna i łatwa w przygotowaniu pasta z marchewki i jajek. Idealna na kanapki, a także jak baza do wielu przekąsek. 

Do przygotowania tej pasty potrzebna nam będzie marchewka, jajka, jogurt naturalny oraz majonez. Te proste składniki z pewnością posiadacie w swojej kuchni.

PASTA Z MARCHEWKI I JAJEK – PRZEPIS

Składniki

  • 3 jajka
  • 2 marchewki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • pieprz
  • sól
  • szczypta słodkiej papryki

Wykonanie

  • Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce.
  • Marchewkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Następnie obieramy i również ścieramy na tarce.
  • Do miski przekładamy jajka, marchewkę, dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i mieszamy.
Pasta z marchewki i jajek

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

7 − trzy =