Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Śledzie w sosie musztardowym

Śledzie w sosie musztardowym

Na wigilijnym stole nie powinno zabraknąć tradycyjnych śledzi, dlatego dziś mamy dla Was przepis na śledzie w sosie musztardowym, które z pewnością urozmaicą każdy świąteczny stół!

Śledzie w sosie musztardowym to niezwykle prosta i smaczna potrawa bazująca na najpopularniejszej w Polsce rybie. Wyrazisty smak śledzi, zestawiony z aksamitnym sosem musztardowym przypadnie do gustu każdemu smakoszowi. Wypróbuj koniecznie ten łatwy i szybki przepis na śledzie w sosie musztardowym.

ŚLEDZIE W SOSIE MUSZTARDOWYM PRZEPIS

Składniki

  • 7-8 filetów śledziowych a’la Matjas w oleju
  • 1 cebula biała
  • 4 łyżeczki musztardy francuskiej
  • 2 łyżeczki musztardy stołowej
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy na 2 cm kawałki.

2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.

3. Do miseczki przekładamy obie musztardy, majonez, śmietanę, miód, sól oraz pieprz. Mieszamy do połączenia składników.

4. Do większej miski przekładamy pokrojone śledzie, cebulę i sos. Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, by smaki się przegryzły.

Śledzie w sosie musztardowym przepis
śledzik w sosie musztardowym
Udostępnij ten przepis!

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

piętnaście + czternaście =