Orzeźwiająca pasta kanapkowa ze świeżymi ogórkami, kremowym serkiem i jajkiem. Idealna propozycja na śniadanie, kolację czy przystawkę. Pasta ma ciekawy smak i wprowadza coś nowego do codziennego menu. Jeśli uwielbiacie pasty kanapkowe, koniecznie musicie wypróbować tej wersji.
PASTA ZE ŚWIEŻYM OGÓRKIEM PRZEPIS
Składniki
- 2 średnie ogórki gruntowe
- 4 jajka
- 200 g serka śmietankowego typu almette
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2. Ogórki obierz i usuń nasiona. Pokrój w kosteczkę.
3. Do miseczki przełóż serek, pokrojone ogórki i starte na tarce jajka. Całość dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem i wymieszaj.
4. Gotową pastę podawaj z ulubionym pieczywem.