Przekąski na krakersach to super pomysł na fajną przystawkę bez dużego nakładu pracy. Robi się je naprawdę bardzo szybko, ponieważ wystarczy posmarować krakersy serkiem, a następnie położyć na nim kawałek łososia. Całość posypać koperkiem do smaku.
Takie przekąski z krakersów to świetny pomysł na małe co nieco na Sylwestra, domówki czy inne domowe uroczystości. Wypróbujcie sami, bo są naprawdę pyszne!
PRZEPKĄSKI NA KARAKERSACH – PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie krakersów
- 200 g serka kremowego
- 100 g wędzonego łososia
- pęczek koperku
Wykonanie
- Krakersy smarujemy kremowym serkiem.
- Łososia dzielimy na mniejsze kawałki i nakładamy na posmarowane serkiem krakersy.
- Wierzch dekorujemy posiekanym koperkiem.
- Przekąski przygotowujemy tuż przed podaniem, gdyż jeśli będą stać za długo, krakersy mogą namoknąć od serka.