Szybka, tania i pyszna sałatka „raz dwa”! Doskonale sprawdza się w awaryjnych sytuacjach, kiedy brakuje czasu na przygotowanie kolacji, lub gdy goście w drodze i trzeba ich czymś poczęstować. Sałatka „raz dwa” jest smaczna, sycąca i składa się tylko z kilku podstawowych składników, które zapewne każdy znajdzie w swojej kuchni. To właśnie mała ilość składników i prostota wykonania czyni tą sałatkę wyjątkową. Zachęcam do spróbowania!
SAŁATKA „RAZ DWA” PRZEPIS
Składniki
- 200 g szynki w kawałku
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1/2 pora
- 4 jajka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupinek. Kroimy w kosteczkę.
2. Szynkę również kroimy w kosteczkę.
3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
4. Pora kroimy w półkrążki.
5. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, musztardą, solą i pieprzem.
6. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przygotowany sos i mieszamy.