Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Sernik bez spodu z budyniem

Sernik bez spodu z budyniem

Łatwy, tani i bardzo smaczny sernik bez spodu z budyniem. Idealne ciasto na deser do popołudniowej kawy czy herbaty.

Przepis na sernik bez spodu z budyniem jest bardzo prosty i szybki, dlatego każdy bez problemu sobie z nim poradzi. Do wykonania tego sernika nie ubija się białek, co znacznie przyspiesza całość przygotowania. Dodatkowo sernik pieczemy w kąpieli wodnej, dzięki czemu nie opada i nie pęka. W smaku natomiast jest bardzo delikatny i kremowy.

SERNIK BEZ SPODU Z BUDYNIEM PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
  • 5 jajek
  • 500 g sera z wiaderka
  • 500 g twarogu półtłustego w kostce
  • 200 g cukru

Przygotowanie

  1. Twaróg zblenduj na gładką masę. Następnie dodaj ser z wiaderka, cukier, proszek budyniowy i wbij jajka. Całość zmiksuj do połączenia składników.

  2. Masę przelej do tortownicy (18 cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Następnie tortownicę owiń z zewnątrz folią aluminiową tak, by była całkowicie szczelna i przełóż ją do większej blaszki, którą kolejno zalej wrzątkiem — dzięki temu zabiegowi sernik nie opadnie i nie popęka.

  3. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz przez 80 minut, funkcja grzania góra-dół.

  4. Po upieczeniu sernik studź w lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Sernik bez spodu z budyniem przepis
Przepis na sernik bez spodu z budyniem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.5 / 5. Oddanych głosów: 40

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

siedemnaście − dziewięć =