Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Surówka z białej kapusty i jabłka

Surówka z białej kapusty i jabłka

Surówka z białej kapusty i jabłka to bardzo prosta w przygotowaniu surówka, która składa się z dwóch podstawowych składników – kapusty i jabłka. Można wzbogacić ją również marchewką.

Surówka ta bardzo często gości w naszym domu. Jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu, dlatego tak bardzo ją lubię. Polecam i Wam wypróbować przepis. Surówka idealnie sprawdzi się do obiadu, dań i przekąsek z grilla i nie tylko. Zapraszam!

SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY I JABŁKA

Składniki

  • 1/2 główki kapusty
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżka cukru
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżeczka soli
  • 25 ml oliwy

Wykonanie

  • Kapustę drobno siekamy lub szatkujemy za pomocą mandoliny. 
  • Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do kapusty. 
  • Do miski dodajemy również oliwę, sól, pieprz, sok z cytryny oraz cukier. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut, by smaki się przegryzły. 
Surówka z białej kapusty i jabłka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

czternaście − osiem =