Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Sałatka Wiosenna

Szybka, lekka i kolorowa sałatka Wiosenna. Składa się z kolorowych warzyw i ryżu. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję, a także do pracy czy na kolację.

Sałatka jest pełna warzyw a tym samy witamin. Chrupiąca, zdrowa i pyszna! Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do grilla, czy dekoracja Wielkanocnego stołu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!

SAŁATKA WIOSENNA – PRZEPIS

Składniki

  • 1 opakowanie mixu sałat
  • 5 jajek
  • 1 ogórek świeży
  • 100 g czerwonego ryżu
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • 1 łyżka majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Wykonanie

  • Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. 
  • Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, w osolonej wodzie. Odstawić do przestygnięcia.
  • Ogórka obrać i pokroić w ćwierć plastry. 
  • Rzodkiewkę również pokroić w ćwierć plastry. 
  • Szczypiorek drobno posiekać. 
  • Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, szczyptą soli oraz pieprzu. 
  • Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos, wymieszać. 
Udostępnij ten przepis!

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

piętnaście + 18 =