Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Truskawkowy sernik na zimno

Truskawkowy sernik na zimno

Truskawkowy sernik na zimno to obowiązkowa pozycja na liście letnich wypieków. W czasie upalnych dni klasyczne, pieczone ciasta warto zastąpić lekkimi deserami, które przyjemnie orzeźwią po obfitym posiłku.

Przepis na truskawkowy sernik na zimno jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Przygotowanie tego ciasta zajmie wam nie więcej niż 15 minut, dlatego jest to również świetna opcja dla osób, które lubią szybkie i proste ciasta bez pieczenia.

TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO PRZEPIS

Składniki

  • 600 g truskawek
  • 800 g sera z wiaderka
  • 10 okrągłych biszkoptów
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki wody

Przygotowanie

1. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Na dnie ułóż warstwę biszkoptów.

2. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie i odstawić do przestygnięcia.

3. Truskawki umyj, oczyść z szypułek i zblenduj na mus.

4. Do musu dodaj ser z wiaderka i cukier puder. Całość zmiksuj do połączenia składników.

5. Na koniec wlej przestudzoną, ale ciągle płynną żelatynę.

6. Masę przelej na biszkopty i całość wstawi do lodówki na minimum całą noc.

Truskawkowy sernik na zimno
szybki sernik truskawkowy

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dziewiętnaście − 1 =