
Całuski to pyszne kruche ciasteczka z kawałkiem jabłka w środku. Do ich przygotowania potrzeba jedynie 3 składników i zaledwie 15 minut!
Ciasteczka całuski w 15 minut to doskonała przekąska kiedy najdzie nas ochota na coś słodkiego. Doskonale sprawdzą się także gdy mają odwiedzić nas goście a nie mamy nic słodkiego w domu. Ciasteczka wyglądają i smakują super, dlatego warto pokusić się o ich wykonanie.
CIASTECZKA CAŁUSKI – PRZEPIS
Składniki
- 1 płat ciasta francuskiego
- 2 jabłka
- cukier puder do posypania
Przygotowanie
1. Ciasto francuskie rozwijamy na blacie i wycinamy z niego kółeczka przy użyciu szklanki.
2. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w ósemki.
3. Kawałki jabłek układamy na kółkach z ciasta. Kółka składamy na pół lekko dociskając ciasto do jabłka.
4. Tak przygotowane ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni. Pieczemy przez 10 minut.
5. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
