Ciasteczka kokosowe to niezwykle pyszna propozycja na szybki deser. Przepis jest bardzo prosty, a ciasteczka wychodzą kruche i delikatne. Ciasteczka kokosowe długo zachowują świeżość, trzeba jedynie przechowywać je w szczelnym pojemniku. Jeśli lubicie kokosowe desery ten z pewnością przypadnie Wam do gustu.
CIASTECZKA KOKOSOWE PRZEPIS
Składniki
- 300 g wiórków kokosowych
- 4 białka jajek
- 150 g cukru
- szczypta soli
- kilka kropel aromatu waniliowego
Przygotowanie
1. Białka ubić na puszystą pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie cały czas miksując, stopniowo dodawać cukier.
2. Do ubitych białek dodać kilka kropel aromatu waniliowego i wymieszać. Następnie wsypać wiórki kokosowe i całość delikatnie wymieszać za pomocą drewnianej łyżki.
3. Z gotowej masy uformować kulki. Ułożyć je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
4. Piec przez 20 minut, funkcja grzania-góra dół.