Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta jajeczna z cukinią

Pasta jajeczna z cukinią

Dziś mam dla Was kolejną propozycję na pyszne smarowidło na kanapki, a dokładnie jest to pasta jajeczna z cukinią. Ten przepis idealnie pokazuje, że wcale nie trzeba skomplikowanych czy trudno dostępnych składników i wielu godzin w kuchni, by wyczarować coś pysznego. Pasta jajeczna z cukinią ma delikatny smak i jest bardzo prosta w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się na śniadanie, kolację, grilla oraz na dowolną imprezę.

PASTA JAJECZNA Z CUKINIĄ PRZEPIS

Składniki

  • 1 średnia cukinia
  • 3 jajka
  • 100 g parmezanu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Zeszklij na łyżeczce masła.

2. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, przełóż na patelnię z cebulą i całość razem smaż kilka minut.

3. Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

4. Parmezan również zetrzyj na tarce.

5. Do miseczki przełóż ugotowane jajka, parmezan oraz przestygniętą cukinię z cebulką. Dodaj majonez, sól i pieprz. Całość wymieszaj do połączenia składników.

Pasta z cukinii przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 0 / 5. Oddanych głosów: 0

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

5 × cztery =