Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Gofry z sera z wiaderka

Gofry z sera z wiaderka

Kto nie uwielbia gofrów? Ta pyszna i chrupiąca przekąska to prawdziwy smak lata i dzieciństwa. Tuż obok lodów to jeden z ulubionych przysmaków zarówno dzieci, jak i dorosłych. Idealne na śniadanie, kolację czy deser w ciągu dnia. Dziś mam dla Was przepis na wyjątkowe gofry, bo z dodatkiem sera z wiaderka. Takie gofry są jeszcze smaczniejsze i bardziej sycące, ponieważ dzięki serowi zawierają więcej białka. Przepis na gofry z sera z wiaderka jest bardzo prosty i będzie fajną alternatywą dla tradycyjnych gofrów.

GOFRY Z SERA Z WIADERKA PRZEPIS

Składniki / 6 szt.

  • 130 g sera twarogowego z wiaderka
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 jajka (rozmiar L)
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Przygotowanie

  1. W misce umieścić ser z wiaderka, dodać żółtka, mleko, olej, cukier, cukier wanilinowy, oraz przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość zmiksować do połączenia składników.

  2. W osobnej misce ubić białka z dodatkiem szczypty soli. Ubite białka dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.

  3. Gofrownicę dobrze rozgrzać, nałożyć porcję ciasta i piec, aż uzyskają one złocisto-brązowy kolor (u mnie około 7 minut).

  4. Gofry z sera z wiaderka podawać posypane cukrem pudrem.
Gofry z sera z wiaderka przepis
Przepis na gofry z sera z wiaderka

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.2 / 5. Oddanych głosów: 18

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

15 − 7 =