Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi to jeden z moich ulubionych dodatków do pieczywa. Pasta ma ciekawy smak, jest pożywna i co ważne bardzo szybko się ją robi.
Pasty kanapkowe to idealny dodatek do pieczywa na śniadanie, kolację czy przekąskę w ciągu dnia. Jedną z największych ich zalet jest ich uniwersalność. Możemy eksperymentować z różnymi dodatkami, choćby po to, by znaleźć swoje ulubione połączenia smakowe. Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi to ciekawe połączenie, które mi osobiście bardzo przypadło do gustu, więc może i wam posmakuje. Polecam wypróbować.
PASTA JAJECZNA Z PALUSZKAMI KRABOWYMI PRZEPIS
Składniki
- 4 paluszki surimi
- 3 jajka
- 1 mniejsza cebula
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki posiekanego koperku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz z łupin i pokrój w drobną kostkę.
- Paluszki krabowe również pokrój w kosteczkę.
- Cebulę obierz i drobno posiekaj.
- Do miski przełóż pokrojone składniki, dodaj majonez, jogurt, posiekany koper i wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku.
- Pastę podawaj na ulubionym pieczywie.