Jajka faszerowana to świetna przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję. Będą świetnym pomysłem szczególnie na Wielkanoc, ponieważ to właśnie święta Wielkanocne kojarzą nam się z jajkami.
Do przygotowania tej przekąski, jak sama nazwa mówi, potrzebujemy tylko 3 składników. Są nimi jajka, pieczarki marynowane oraz jogurt naturalny. Możemy je przygotować w dosłownie 15 minut. Jajka faszerowane z 3 składników są rewelacyjnie w smaku. Polecam wypróbować przepis na Wielkanoc lub inną okazję.
PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE Z 3 SKŁADNIKÓW
Składniki
- 3 jajka
- 4 pieczarki marynowane
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
Wykonanie
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i przecinamy na pół. Wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczki.
- Pieczarki marynowane kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do miseczki z żółtkami. Dodajemy łyżkę jogurtu naturalnego, odrobinę soli oraz pieprzu. Całość mieszamy.
- Przygotowanym farszem nadziewamy białka.