Surówka z kiszonej kapusty z marchewką to idealny dodatek do obiadu. Często gości na naszym stole, ponieważ nasza rodzina ją uwielbia.
Ponadto kiszona kapusta to prawdziwa bomba witaminowa. Dodatek tartej marchewki wprowadza kolejną porcję witamin. Surówka z kiszonej kapusty sprawdzi się idealnie jako dodatek do kotletów mielonych, schabowewgo czy pieczonej ryby. Jeśli szukasz szybkiego przepisu na pyszną surówkę z kiszonej kapusty, to koniecznie sprawdź jak ja przygotowuję taką właśnie surówkę.
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY – PRZEPIS
Składniki
- kapusta kiszona – 500 g
- marchewka – 1 sztuka
- cebula – 1 sztuka
- 3 łyżki oleju
- szczypta cukru
- świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
1. Kapustę kiszoną odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski.
2. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce. Dodajemy do kapusty.
3. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na 3 łyżkach oleju. Zeszkloną, ciepłą cebulę z olejem dodajemy do kapusty z marchewką i mieszamy.
4. Przyprawiamy do smaku pieprzem i szczyptą cukru. Można również dodać szczypiorek lub pietruszkę.
5. Surówka z kiszoną kapustą jest gotowa do podania.