Śniadania powinny być łatwe i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie dostarczać naszemu organizmowi niezbędnych składników odżywczych, które dodadzą nam siły i energii na cały dzień. Doskonale sprawdzą się tutaj pasty kanapkowe, które rewelacyjnie smakują i bardzo łatwo się je robi. Najlepiej smakują ze świeżym, chrupiącym pieczywem, ale można je także podawać w formie przekąski np. na krakersach. Dziś mam dla Was przepis na pyszną pastę z rzodkiewką, jajkiem i żółtym serem. Pasta niezwykle aromatyczna, pożywna i sycąca. Polecam!
PASTA DO CHLEBA Z RZODKIEWKI PRZEPIS
Składniki
- pęczek rzodkiewki
- 3 jajka
- 100 g żółtego sera
- pęczek szczypiorku
- 1 czubata łyżka majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2. Ser żółty oraz rzodkiewkę również zetrzyj na tarce.
4. Szczypiorek drobno posiekaj.
5. Składniki przełóż do miski, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku.