Pasta z makreli to bardzo proste i smaczne smarowidło na kanapki. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, kolację, lub jako dodatek do szkolnej kanapki.
Przepis na pastę z makreli jest banalnie prosty i szybki. Do przygotowania pasty oprócz makreli będą jeszcze potrzebne takie składniki jak: jajka, cebula czerwona, ogórki konserwowe, majonez oraz musztarda. Jeśli szukasz pomysłu na urozmaicenie tradycyjnych kanapek, to ten przepis na pastę z makreli jest dla Ciebie.
PASTA Z MAKRELI – PRZEPIS
Składniki
- 1 makrela wędzona
- 4 jajka
- 4 ogórki konserwowe
- 1 cebula czerwona
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Makrelę wędzoną obrać ze skóry, dokładnie oczyścić z ości. Następnie widelcem rozdrobnić na mniejsze kawałki.
2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
3. Cebulę oraz ogórki konserwowe również pokroić drobną w kostkę.
4. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, dodać majonez, musztardę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.