Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Prosty chleb bananowy

prosty chleb bananowy

Przepis na wilgotny i słodki chlebek bananowy, który zawsze wychodzi i zawsze wszystkim smakuje.

Chlebek bananowy to doskonały sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów, których skórka zaczyna brązowieć. Jest prosty i szybki w przygotowaniu i nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Chlebek bananowy smakuje świetnie zarówno serwowany samodzielnie, jak i z dodatkami, np. dżemem, kremem czekoladowym czy masłem orzechowym.

CHLEB BANANOWY – PRZEPIS

Składniki

  • banany – 3 szt.
  • płatki owsiane – 2 szkl.
  • jajka – 2 szt.
  • soda – 1 łyżeczka
  • cynamon – 1 łyżeczka
  • płynny miód – 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki

Dodatkowo:

  • orzechy włoskie – pół szklanki
  • czekolada gorzka – 1/2 tabliczki

Przygotowanie

1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować do uzyskania jednolitej konsystencji.

2. Do powstałej masy dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę oraz orzechy.

3. Masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Piec przez 30 minut w 170 stopniach, grzanie góra-dół.

chlebek bananowy przepis


Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 2 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

trzy × cztery =