Roladki z szynki konserwowej z farszem z kremowego serka to doskonała propozycja na pyszną i super szybką do zrobienia przekąskę. Roladki idealnie sprawdzą się na święta, rodzinne imprezy czy spotkania w gronie znajomych.
Przyrządzenie roladek nie wymaga ani wielu składników, ani specjalnych umiejętności. Mimo to zachwycą każdego swoim wyglądem i smakiem. Jeśli uwielbiacie tego typu przekąski, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis!
ROLADKI Z SZYNKI KONSERWOWEJ – PRZEPIS
Składniki
- 8 plastrów szynki konserwowej
- 3 ogórki konserwowe
- 150 g serka śmietankowego typu Almette
- 2 łyżki majonezu
- 6 pieczarek marynowanych
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Pieczarki oraz ogórki pokroić w drobną kostkę.
2. Do miski przełożyć pokrojone składniki, dodać serek i majonez. Całość wymieszać doprawiając solą oraz pieprzem.
3. Na blat rozwinąć kawałek folii spożywczej tak, by zmieściły się na niej plastry szynki.
4. Z plastrów szynki ułożyć prostokąt (2×4) zakładając brzegami na siebie.
5. Na szynkę wyłożyć przygotowany farsz, rozsmarować i całość zwinąć w roladę chwytając folię spożywczą.
6. Gotową roladkę wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie roladę rozwinąć z folii i pokroić kawałki o grubości ok. 2 cm.