Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Roladki z szynki konserwowej

Roladki z szynki konserwowej

Roladki z szynki konserwowej z farszem z kremowego serka to doskonała propozycja na pyszną i super szybką do zrobienia przekąskę. Roladki idealnie sprawdzą się na święta, rodzinne imprezy czy spotkania w gronie znajomych.

Przyrządzenie roladek nie wymaga ani wielu składników, ani specjalnych umiejętności. Mimo to zachwycą każdego swoim wyglądem i smakiem. Jeśli uwielbiacie tego typu przekąski, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis!

ROLADKI Z SZYNKI KONSERWOWEJ – PRZEPIS

Składniki

  • 8 plastrów szynki konserwowej
  • 3 ogórki konserwowe
  • 150 g serka śmietankowego typu Almette
  • 2 łyżki majonezu
  • 6 pieczarek marynowanych
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Pieczarki oraz ogórki pokroić w drobną kostkę.

2. Do miski przełożyć pokrojone składniki, dodać serek i majonez. Całość wymieszać doprawiając solą oraz pieprzem.

3. Na blat rozwinąć kawałek folii spożywczej tak, by zmieściły się na niej plastry szynki.

4. Z plastrów szynki ułożyć prostokąt (2×4) zakładając brzegami na siebie.

5. Na szynkę wyłożyć przygotowany farsz, rozsmarować i całość zwinąć w roladę chwytając folię spożywczą.

6. Gotową roladkę wstawić do lodówki na godzinę. Po tym czasie roladę rozwinąć z folii i pokroić kawałki o grubości ok. 2 cm.

roladki z szynki z serkiem

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3 / 5. Oddanych głosów: 2

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

dwadzieścia − 2 =