Szybka, lekka i kolorowa sałatka Wiosenna. Składa się z kolorowych warzyw i ryżu. Idealnie sprawdzi się na każdą okazję, a także do pracy czy na kolację.
Sałatka jest pełna warzyw a tym samy witamin. Chrupiąca, zdrowa i pyszna! Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do grilla, czy dekoracja Wielkanocnego stołu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem!
SAŁATKA WIOSENNA – PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie mixu sałat
- 5 jajek
- 1 ogórek świeży
- 100 g czerwonego ryżu
- 10 pomidorków koktajlowych
- pęczek rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- 1 łyżka majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę.
- Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, w osolonej wodzie. Odstawić do przestygnięcia.
- Ogórka obrać i pokroić w ćwierć plastry.
- Rzodkiewkę również pokroić w ćwierć plastry.
- Szczypiorek drobno posiekać.
- Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, szczyptą soli oraz pieprzu.
- Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos, wymieszać.