Sałatka z jajkiem i pieczarkami to pomysł na szybką przekąskę, która zasmakuje tobie i twoim bliskim. Jej przygotowanie jest bardzo proste, dlatego bez trudu podoła nawet osoba, która dopiero zaczyna swoją kulinarną przygodę. Sałatka z jajkiem i pieczarkami idealnie sprawdzi się na domowe imprezy, grilla w ogrodzie lub po prostu na rodzinną kolację. Sałatka składa się z niewielu składników, jednak jest tak skomponowana, że smakuje rewelacyjnie i zachwyci każde podniebienie.
SAŁATKA Z JAJKIEM I PIECZARKAMI PRZEPIS
Składniki
- 5 jajek
- 1 mały por
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 mały słoik pieczarek marynowanych
- pęczek szczypiorku
Sos
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Jajka gotuję na twardo. Następnie studzę, obieram ze skorupek i kroję w drobną kosteczkę.
- Pieczarki marynowane odsączam z zalewy i również kroję w drobną kostkę.
- Kukurydzę odsączam z zalewy.
- Pora myję i kroję w półkrążki.
- Szczypiorek drobno siekam.
- Jogurt naturalny mieszam z majonezem, szczyptą soli oraz pieprzu.
- Wszystkie składniki umieszczam w misce, dodaję sos i mieszam.