Sałatka z rzodkiewką i ogórkiem to pyszna i bardzo wiosenna sałatka, którą chciałabym Wam polecić. Pięknie pachnie, fajnie smakuje, jest pożywna i sycąca.
Przepis na sałatkę z rzodkiewką i ogórkiem nie należy do skomplikowanych, a produkty niezbędne do jej przyszykowania zakupicie w każdym sklepie. Taka kolorowa sałatka idealnie sprawdzi się na drugie śniadanie, kolację czy poczęstunek, kiedy odwiedzą nas znajomi.
PRZEPIS NA SAŁATKĘ Z RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM
Składniki
- 250 g ulubionej szynki
- 150 g makaronu
- 4 jajka
- 1 ogórek świeży
- pęczek rzodkiewki
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą i odstawiamy do przestygnięcia.
- Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy w kostkę.
- Ogórka oraz szynkę kroimy w kostkę, rzodkiewkę w plastry.
- Jogurt naturalny mieszamy z majonezem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz, mieszamy.
- Do miski przekładamy wszystkie składniki, dodajemy przygotowany sos, mieszamy.