Sałatki z tuńczykiem to świetny sposób na zdrowy i sycący posiłek, który dostarcza pełnowartościowego białka i zdrowych tłuszczów. Dziś mam dla Was przepis na sałatkę z tuńczykiem i kukurydzą, która bardzo szybko wpisała się w nasze rodzinne menu. Sałatka jest wyrazista w smaku i pyszna. Dodatkowo bardzo łatwo się ją robi i nie wymaga skomplikowanych składników. Polecam!
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I KUKURYDZĄ PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 5 jajek
- 4 ogórki konserwowe
- 1 czerwona cebula
- 1/2 puszki kukurydzy konserwowej
- 1 słoiczek pieczarek marynowanych
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Przygotowanie
1. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
2. Czerwoną cebulę oraz ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
3. Tuńczyka, pieczarki marynowane oraz kukurydzę odsączyć z zalewy. Pieczarki pokroić w plasterki.
4. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, solą oraz pieprzem.
5. Szczypiorek drobno posiekać.
6. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać przygotowany sos i wymieszać.