Proste i smaczne przepisy!

Ciasta i Desery

Sernik z serków homogenizowanych

Sernik z serków homogenizowanych

Bardzo prosty i smaczny sernik z serków homogenizowanych. Doskonale sprawdzi się na różne okazje i z pewnością posmakuje każdemu. Sernik składa się jedynie z 3 głównych składników: serków homogenizowanych, jajek i budyniu. Do dekoracji została użyta polewa czekoladowa. Jeśli szukacie pomysłu na szybki i smaczny deser, ten sernik z serków homogenizowanych będzie idealnym wyborem.

SERNIK Z SERKÓW HOMOGENIZOWANYCH PRZEPIS

Czas przygotowania: 5 min. | Czas pieczenia: 60 min. | Liczba porcji: tortownica 16 cm

Składniki

  • 5 serków homogenizowanych (razem 750 g)
  • 1 budyń waniliowy (40 g)
  • 4 jajka (temp. pokojowa)
  • polewa czekoladowa

Przygotowanie

1. Do miski przełożyć jajka, dodać serki oraz wsypać proszek budyniowy. Całość wymieszać trzepaczką do połączenia.

2. Masę serową przelać do tortownicy o średnicy 16 cm wyścieloną papierem do pieczenia.

3. Sernik piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 60 minut.

4. Gotowy sernik studzić w piekarniku z delikatnie uchylonymi drzwiczkami.

5. Po ostygnięciu sernik polać polewą czekoladową.

Sernik z serków homogenizowanych przepis
Szybki sernik z serków homogenizowanych
Udostępnij ten przepis!

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

jeden × pięć =