Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta z makreli z puszki

Pasta z makreli z puszki

Dzisiaj mam dla was propozycję na prostą, a zarazem smaczną i pożywną pastę z makreli z puszki. Taka pasta to bardzo fajny sposób na urozmaicenie codziennych kanapek. Jest aromatyczna i delikatna. Świetnie smakuje z chlebem, ale można ją również podawać z krakersami. Jeśli szukasz pomysłu na śniadanie lub kolację, to ten przepis na pastę z makreli z puszki sprawdzi się idealnie.

PASTA Z MAKRELI Z PUSZKI PRZEPIS

Składniki

  • 1 puszka makreli w sosie pomidorowym
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ogórki konserwowe
  • 150 g kremowego serka śmietankowego
  • 2 łyżeczki ketchupu
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Makrelę z puszki przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem.

2. Cebulę i ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę – wrzucamy do makreli.

3. Następnie dodajemy serek śmietankowy, ketchup, słodką paprykę, sól, pieprz oraz posiekany szczypiorek.

4. Całość dokładnie mieszamy do połączenia.

pasta z makreli do kanapek
pasta z makreli w pomidorach
Udostępnij!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *