Proste i smaczne przepisy!

Sałatki

Pasta z makreli

pasta z makreli

Pasta z makreli to bardzo proste i smaczne smarowidło na kanapki. Idealnie sprawdzi się na śniadanie, kolację, lub jako dodatek do szkolnej kanapki.

Przepis na pastę z makreli jest banalnie prosty i szybki. Do przygotowania pasty oprócz makreli będą jeszcze potrzebne takie składniki jak: jajka, cebula czerwona, ogórki konserwowe, majonez oraz musztarda. Jeśli szukasz pomysłu na urozmaicenie tradycyjnych kanapek, to ten przepis na pastę z makreli jest dla Ciebie.

PASTA Z MAKRELI – PRZEPIS

Składniki

  • 1 makrela wędzona
  • 4 jajka
  • 4 ogórki konserwowe
  • 1 cebula czerwona
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Makrelę wędzoną obrać ze skóry, dokładnie oczyścić z ości. Następnie widelcem rozdrobnić na mniejsze kawałki.

2. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.

3. Cebulę oraz ogórki konserwowe również pokroić drobną w kostkę.

4. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, dodać majonez, musztardę i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

przepis na pastę z makreli


Udostępnij!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.