Proste i smaczne przepisy!

Dania Główne

Zapiekanka gospodyni

Zapiekanka gospodyni to smaczne i kolorowe danie, które smakuje obłędnie. Przepis jest sprawdzony i wychwalony przez moich domowników, więc śmiało polecam dalej, niech idzie w świat.

Przepis na zapiekankę gospodyni jest bardzo prosty a sama zapiekanka łatwa do zrobienia. Dodatkowo łatwo się ją odgrzewa, dzięki czemu można ją przygotować w większej ilości na kilka dni. Zapraszam do zapoznania się z przepisem, jestem pewna, że Wam posmakuje.

ZAPIEKANKA GOSPODYNI – PRZEPIS

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 papryka czerwona
  • 200 g makaronu
  • 10 ogórków konserwowych
  • 1 cebula
  • 160 g żółtego sera
  • 3 łyżeczki ketchupu
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka

Wykonanie

  • Na patelni rozgrzewamy odrobinę masła i wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Podsmażamy przez kilka minut. 
  • Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Przekładamy na patelnię z cebulą i podsmażamy do momentu, aż mięso się zacznie rumienić. Następnie dodajemy ketchup. 
  • Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. 
  • Paprykę oraz ogórki kroimy w kosteczkę. Ser żółty ścieramy na tarce. 
  • Na dnie naczynia żaroodpornego układamy makaron, następnie mięso, paprykę ogórki oraz żółty ser. 
  • Całość pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. 
Udostępnij!
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.