Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Gofry z twarogu

Gofry z twarogu

Gofry z twarogu to świetna alternatywa dla tradycyjnych gofrów. Dzięki zawartości twarogu, czyli dobrego źródła białka są bardziej sycące i zaspokoją głód na dłużej.

Przepis na gofry z twarogu jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy wszystkie składniki połączyć, zblendować i usmażyć w gofrownicy. Dodatki możemy dobrać wedle własnych upodobań. Jeśli tak jak my uwielbiacie gofry i macie ochotę spróbować ich w innej wersji, to nasz przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu.

GOFRY Z TWAROGU PRZEPIS

Składniki

  • 200 g twarogu w kostce
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 80 g mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera i całość zmiksuj na gładką masę.

  2. Gofrownicę rozgrzej na maksymalną temperaturę. Wyłóż porcję ciasta i rozprowadź po całej powierzchni.

  3. Gofry smaż przez około 6-7 minut.

  4. Gotowe gofry przełóż na kratkę, dzięki czemu zachowają swoją chrupkość.

  5. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Gofry z twarogu przepis
Przepis na gofry z twarogu

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.7 / 5. Oddanych głosów: 44

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

20 − sześć =