Gofry z twarogu to świetna alternatywa dla tradycyjnych gofrów. Dzięki zawartości twarogu, czyli dobrego źródła białka są bardziej sycące i zaspokoją głód na dłużej.
Przepis na gofry z twarogu jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy wszystkie składniki połączyć, zblendować i usmażyć w gofrownicy. Dodatki możemy dobrać wedle własnych upodobań. Jeśli tak jak my uwielbiacie gofry i macie ochotę spróbować ich w innej wersji, to nasz przepis z pewnością przypadnie Wam do gustu.
GOFRY Z TWAROGU PRZEPIS
Składniki
- 200 g twarogu w kostce
- 2 jajka
- 100 ml mleka
- 80 g mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka oleju
Przygotowanie
- Wszystkie składniki umieść w kielichu blendera i całość zmiksuj na gładką masę.
- Gofrownicę rozgrzej na maksymalną temperaturę. Wyłóż porcję ciasta i rozprowadź po całej powierzchni.
- Gofry smaż przez około 6-7 minut.
- Gotowe gofry przełóż na kratkę, dzięki czemu zachowają swoją chrupkość.
- Przed podaniem posyp cukrem pudrem.