Szukasz prostej i szybkiej przekąski na śniadanie lub kolację? Nasza kremowa pasta kanapkowa to idealne rozwiązanie! Wspaniale smakuje na świeżym razowym chlebie, bagietce czy chrupiących grzankach.
Przepis na pastę jest bardzo prosty i szybki. Składa się zaledwie z kilku prostych składników, które każdy znajdzie w swojej lodówce. Pasta ma kremową konsystencję i wyrazisty smak. Do tego jest lekka i pożywna.
KREMOWA PASTA KANAPKOWA
Składniki
- 150 g serka śmietankowego typu Almette (u mnie z ziołami)
- 3 jajka
- 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego
- pęczek rzodkiewki
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2 Rzodkiewki umyj i również zetrzyj na tarce.
3. Szczypiorek drobno posiekaj.
4. Do miseczki przełóż pokrojone składniki, dodaj serek śmietankowy i jogurt. Całość wymieszaj doprawiając solą oraz pieprzem.
Smacznego!