Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Kremowa pasta kanapkowa

Kremowa pasta kanapkowa

Szukasz prostej i szybkiej przekąski na śniadanie lub kolację? Nasza kremowa pasta kanapkowa to idealne rozwiązanie! Wspaniale smakuje na świeżym razowym chlebie, bagietce czy chrupiących grzankach.

Przepis na pastę jest bardzo prosty i szybki. Składa się zaledwie z kilku prostych składników, które każdy znajdzie w swojej lodówce. Pasta ma kremową konsystencję i wyrazisty smak. Do tego jest lekka i pożywna.

KREMOWA PASTA KANAPKOWA

Składniki

  • 150 g serka śmietankowego typu Almette (u mnie z ziołami)
  • 3 jajka
  • 1 czubata łyżka jogurtu naturalnego
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

2 Rzodkiewki umyj i również zetrzyj na tarce.

3. Szczypiorek drobno posiekaj.

4. Do miseczki przełóż pokrojone składniki, dodaj serek śmietankowy i jogurt. Całość wymieszaj doprawiając solą oraz pieprzem.

Smacznego!

Kremowa pasta kanapkowa przepis

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 1 / 5. Oddanych głosów: 1

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

trzy × 2 =