Bardzo smaczny i prosty przepis na makaron z łososiem i szpinakiem. Danie to można przygotować w 20 minut, dzięki czemu to świetny pomysł na szybki obiad czy kolację.
Makaron z łososiem i szpinakiem możemy wzbogacić o ulubione dodatki jak na przykład świeży koperek czy suszone pomidory. Zamiast makaronu ryżowego możecie użyć penne czy makaron spaghetti. Zapraszam na przepis!
PRZEPIS NA MAKARON Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM
Składniki
- 200 g makaronu ryżowego
- 100 g świeżego szpinaku
- 200 g łososia wędzonego
- 200 g śmietany 18%
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Wykonanie
- Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu w osolonej wodzie.
- Cebulę kroimy w kosteczkę i przekładamy na patelnię z odrobiną masła. Na patelnię dorzucamy również przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmażamy.
- Do duszącej się cebuli dodajemy pokrojonego łososia i podsmażamy przez 5 minut.
- Kolejno wlewamy śmietanę z dodatkiem soli i pieprzu. Dorzucamy szpinak i odcedzony makaron, mieszamy.