Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi

Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi

Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi to jeden z moich ulubionych dodatków do pieczywa. Pasta ma ciekawy smak, jest pożywna i co ważne bardzo szybko się ją robi.

Pasty kanapkowe to idealny dodatek do pieczywa na śniadanie, kolację czy przekąskę w ciągu dnia. Jedną z największych ich zalet jest ich uniwersalność. Możemy eksperymentować z różnymi dodatkami, choćby po to, by znaleźć swoje ulubione połączenia smakowe. Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi to ciekawe połączenie, które mi osobiście bardzo przypadło do gustu, więc może i wam posmakuje. Polecam wypróbować.

PASTA JAJECZNA Z PALUSZKAMI KRABOWYMI PRZEPIS

Składniki

  • 4 paluszki surimi
  • 3 jajka
  • 1 mniejsza cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz z łupin i pokrój w drobną kostkę.

  2. Paluszki krabowe również pokrój w kosteczkę.

  3. Cebulę obierz i drobno posiekaj.

  4. Do miski przełóż pokrojone składniki, dodaj majonez, jogurt, posiekany koper i wymieszaj. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku.

  5. Pastę podawaj na ulubionym pieczywie.
Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi przepis
Przepis na pastę jajeczną z paluszkami krabowymi

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 5 / 5. Oddanych głosów: 10

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

siedemnaście − dziesięć =