Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pasta kanapkowa z ciecierzycy

Pasta kanapkowa z ciecierzycy

Pasta z ciecierzycy z dodatkiem suszonych pomidorów to pyszne smarowidło na kanapki, które urozmaici wam śniadanie lub kolację. Przepis jest bardzo prosty, a pasta niesamowicie smaczna i pożywna. 

Pasty kanapkowe to świetny sposób na urozmaicenie codziennych posiłków. Dla wielu osób kanapki stanowią główne pożywienie do pracy czy szkoły, dlatego warto zadbać o to, co będzie znajdować się w środku. Zamiast sięgać po gotowe wędliny, czy inne produkty naszpikowane konserwantami, przygotuj pyszny i pełen wartości odżywczych dodatek w formie pasty. Oto przepis na pyszną pastę z ciecierzycy, która posmakuje każdemu.

PASTA KANAPKOWA Z CIECIERZYCY PRZEPIS

Składniki

  • 1 słoik ciecierzycy
  • 5 suszonych pomidorów z zalewy
  • 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy stołowej
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę odsącz z zalewy i przełóż do kielicha blendera.

  2. Następnie dodaj pokrojone na mniejsze kawałki pomidory suszone oraz dodaj olej z suszonych pomidorów, czosnek, musztardę i przyprawy.

  3. Całość zblenduj do uzyskania jednolitej pasty.

  4. Gotową pastę możesz przechowywać w lodówce nawet przez kilka dni.
Pasta kanapkowa z ciecierzycy przepis
Przepis na pastę kanapkową z ciecierzycy

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 4.9 / 5. Oddanych głosów: 16

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

jedenaście − dwa =