Dziś zapraszam Was na moją kolejną propozycję na pastę kanapkową. Tym razem jest to pyszna pasta z porem w roli głównej. Jak zawsze prosto i smacznie. Oprócz pora w paście znajdziemy jeszcze jajka, świeżego ogórka, szczypiorek i jogurt naturalny. Składniki idealnie się ze sobą komponują i uzupełniają. Ta Pasta kanapkowa z porem doskonale sprawdzi się na śniadanie lub kolację. Będzie świetną alternatywą dla zwykłych kanapek z szynką.
PASTA KANAPKOWA Z PORA PRZEPIS
Składniki
- biała część pora (ok. 10 cm)
- 3 jajka
- pęczek szczypiorku
- 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i pokrój w drobną kosteczkę.
2. Ogórka obierz i również pokrój w kostkę.
3. Pora pokrój w półkrążki.
4. Szczypiorek drobno posiekaj.
5. Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj jogurt, sól i pieprz. Wymieszaj do połączenia.
6. Pastę podawaj ze swoim ulubionym pieczywem.