Pasty kanapkowe to mój ulubiony dodatek do pieczywa. Są proste w przygotowaniu, smaczne i nigdy się nie nudzą. Dziś mam dla was przepis na pyszną pastę z tuńczykiem i suszonymi pomidorami. Niezwykle trafne połączenie, które posmakuje każdemu. W paście znajdują się jeszcze jajka oraz prosty sos na bazie majonezu i ketchupu, który łączy składniki w całość. Jeśli szukacie ciekawego smarowidła do chleba, pasta kanapkowa z tuńczykiem i suszonymi pomidorami jest warta waszej uwagi.
PASTA Z TUŃCZYKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI PRZEPIS
Składniki
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka
- 4 suszone pomidory
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka majonezu
- 1 ząbek czosnku
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Tuńczyka odsączyć z zalewy i przełożyć do miski.
- Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce. Dodać do tuńczyka.
- Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki, czosnek przecisnąć przez praskę, szczypiorek drobno posiekać. Dodać do reszty składników.
- Na koniec dodać ketchup, majonez i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.