Ruloniki z szynki to szybka i smaczna przekąska, którą przygotujecie w 15 minut! Bardzo dobrze sprawdzi się na świątecznym stole, jak również na domowych imprezach, czy po prostu na kolację. Goście je uwielbiają i za każdym razem gdy postawię je na stole, w ekspresowym tempie znikają z talerza.
Przepis na ruloniki z szynki jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Jeśli szukacie pomysłu na ciekawą i łatwą w przygotowaniu przekąskę, koniecznie przygotujcie te ruloniki z szynki.
RULONIKI Z SZYNKI
Składniki
- 3 jajka
- 8 plastrów szynki
- 1 łyżka majonezu
- 3 łyżeczki tartego chrzanu ze słoiczka
- szczypiorek
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
2. Do startych jajek dodaj chrzan, majonez, posiekany szczypiorek, sól oraz pieprz. Wymieszaj do połączenia składników.
3. Na środek każdego plastra szynki nałóż porcję farszu i zawiń w rulonik.
4. Każdy rulonik dodatkowo przywiąż szczypiorkiem do dekoracji.