Prosta, a zarazem świetna w smaku sałatka warstwowa z rzodkiewką, która doskonale sprawdzi się na domowe imprezy i nie tylko. Sałatka rewelacyjnie prezentuje się na stole i jest bardzo łatwa w wykonaniu. Z pewnością zachwyci rodzinę i gości. Oprócz rzodkiewki w sałatce znajdziemy jeszcze jajka, ser żółty, pora oraz sos na bazie jogurtu i majonezu. Prosto, szybko i smacznie!
SAŁATKA RZODKIEWKOWA PRZEPIS
Składniki
- pęczek rzodkiewki
- 5 jajek
- 200 g żółtego sera
- biała część pora (ok. 10 cm)
Sos
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce.
2. Ser żółty oraz rzodkiewkę również zetrzyj na tarce.
3. Pora pokrój w półkrążki.
4. Majonez wymieszaj z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem.
Składniki układaj w salaterce warstwowo:
- jajka
- sos
- por
- ser żółty
- rzodkiewka