Czerwona fasola jest nie tylko smaczna, ale i bogata w białko i cenne witaminy z grupy B, dlatego warto dodawać ją do różnego rodzaju potraw. W dzisiejszym wpisie mam dla Was mój ulubiony przepis na sałatkę z czerwoną fasolą.
Sałatka z czerwoną fasolą to doskonała propozycja na sycące danie na obiad lub kolację. Szybko się ją robi i wyśmienicie smakuje. Składniki do jej przygotowania nie są skomplikowane i z pewnością większość z Was znajdzie je w swojej kuchni.
SAŁATKA Z CZERWONĄ FASOLĄ PRZEPIS
Składniki
- fasola czerwona – 1 puszka
- kukurydza – 1 puszka
- ananas z puszki – 5 krążków
- cebula czerwona – 1 szt.
- ser żółty – 250 g
- czerwona papryka – 1 szt.
- jogurt naturalny – 3 łyżki
- majonez – 2 łyżki
- sól
- pieprz
Przygotowanie
1. Czerwoną fasolę oraz kukurydzę odsączyć z zalewy.
2. Paprykę, ser żółty i ananasa pokroić w kostkę.
3. Czerwoną cebulę obrać i pokroić w piórka.
4. Majonez wymieszać z jogurtem, solą oraz pieprzem.
5. Składniki przełożyć do miski, dodać sos i całość wymieszać.