Proste i smaczne przepisy!

Przekąski

Pieczarki zapiekane z serem

Pieczarki zapiekane z serem

Pieczarki zapiekane z serem to prosta i efektowna przekąska, którą możemy podawać na różne okazje przez cały rok. Tak przygotowane pieczarki faszerowane są bardzo smaczne i aromatyczne. Ożywią Twój imprezowy stół i przykują uwagę gości.

PIECZARKI ZAPIEKANE Z SEREM PRZEPIS

Składniki

  • 10 dużych pieczarek
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 50 g sera mozzarella
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek

Przygotowanie

1. Z pieczarek wydrążamy nóżki i drobno je siekamy.

2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę.

3. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i wrzucamy posiekane pieczarki z cebulą. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy do miękkości.

4. Następnie zawartość patelni przekładamy do miseczki, dodajemy jajko i startą na tarce mozzarellę. Mieszamy.

5. Kapelusze pieczarek wypełniamy farszem i układamy je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.

6. Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut.

7. Po upieczeniu posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Pieczarki zapiekane z serem przepis
zapiekane pieczarki

Jak oceniasz ten przepis? Kliknij gwiazdkę, aby dodać ocenę!

Średnia głosów to 3.8 / 5. Oddanych głosów: 6

Udostępnij ⤵

Polecane przepisy:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

trzy − 3 =