Lekka, smaczna i szybka do zrobienia sałatka z jajkiem i rzodkiewką. Idealny przepis na śniadanie lub kolację. W sałatce oprócz wspomnianych jajek i rzodkiewek znajdziesz także kabanosa, kukurydzę, paprykę czerwoną i cebulę czerwoną. Całość otulona pysznym, kremowym sosem na bazie jogurtu i majonezu. Jeśli szukacie pomysłu na prostą i smaczną sałatkę, która nie wymaga dużo pracy, sałatka z jajkiem i rzodkiewką sprawdzi się idealnie.
SAŁATKA Z JAJKIEM I RZODKIEWKĄ PRZEPIS
Składniki
- 1 opakowanie kabanosów
- 4 jajka
- 1 papryka czerwona
- pęczek rzodkiewek
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1 mała cebula czerwona
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- pęczek szczypiorku
Przygotowanie
1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
2. Cebulę oraz paprykę czerwoną również kroję w kosteczkę.
3. Kabanosy kroję na mniejsze kawałeczki, rzodkiewkę w półplasterki.
4. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
5. Jogurt naturalny mieszam z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
6. Wszystkie składniki przekładam do miski, dodaję przygotowany sos i mieszam.